Elin & Emilijazz är en kvartett som bildades i Örebro 2009. Musikhögskolan var då gruppens gemensamma fäste. Idag hittar vi medlemmarna i Jönköpings län där de är verksamma som musiklärare och frilansmusiker: Elin Bergstrand sång, Emilia Kiland piano, Edvin Kiland kontrabas, John Bergstrand trummor.

Elin & Emilijazz har sin hemvist i jazzen, även om gruppen gärna hämtar inspiration från andra genrer. Lekfullhet och spelglädje är något som brukar känneteckna kvartettens konserter. På repertoaren finns bl.a. ett psalmprogram kallat ”Livspsalmer” och ett konsertprogram med George Gershwins musik; ”Fascinating Rhythm”.

Nu är gruppen aktuell med sin första skiva
”Skaparglädje”.Elin & Emilia
Sång och piano. Repertoaren består främst av jazzstandards i egna versioner där improvisation, spontanitet, uttryck och samspel står i fokus.


Duo JoEl
En lite annorlunda duo där John Bergstrand spelar marimba – ett slagverksinstrument som spelas med fyra klubbor. Elin står för sången och ibland även cellospel. Marimban har en varm klang och används här som ackordsinstrument. På repertoaren finns en salig blandning av psalmer, visor, Beatles och teatermusik...

Duo JoEl